
0,82 €
Gorčica se najpogosteje uporablja kot začimba k hladnemu ali toplemu mesu. Uporabimo jo lahko tudi kot sestavino pri vinaigrette prelivu, marinadah ter omaki za žar. Je zelo priljubljena priloga pri hrenovkah in klobasah.
SESTAVINE:
Sestavine: voda, gorčično seme (19 %), alkoholni kis, vinski kis, sol, sladkor, začimbe.
NETO KOLIČINA: 140 g
Hranilna vrednost | Na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost: | 424 kJ / 101 kcal |
Maščobe: | 5,3 g |
-od tega nasičene maščobe: | 0,3 g |
Ogljikovi hidrati: | 7,3 g |
-od tega sladkorji: | 2,0 g |
Prehranske vlaknine(1): | g |
Beljakovine: | 6,1 g |
Sol: | 2,9 g |
(1) ni obvezno (čl.30 a, b Uredba komisije ES št. 1169/2011)